NOTÍCIES WEMIND

Obrim inscripcions als nous cursos de la plataforma MindExcellence subvencionats pel Conforcat A Mida

Salut Mental Actualitat

Les dues formacions subvencionades són: Sport skills – Life skills, l’esport com a eina facilitadora dels processos de recuperació, i Portes Obertes en unitats de psiquiatria. El període d'inscripció està obert fins al 17 de novembre i les places són limitades.

Gràcies al programa de formació contínua Conforcat A Mida, del Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya, la plataforma MindExcellence pot oferir dues noves formacions que representen una gran oportunitat de capacitació per als professionals de les organitzacions sòcies del CSMC.

Qui pot realitzar les formacions?

Conforcat A Mida és un programa de subvencions que permet donar resposta directa a les necessitats formatives de les empreses. L’objectiu és formar a les persones treballadores d’empreses amb seu a Catalunya, les quals desenvolupin la seva activitat económica en els sectors salut mental, neurociències i envelliment.

D’una banda, trobem la formació sobre esport i salut mental a càrrec de Sport2Live i l’Associació Experientia, i de l’altra, la formació sobre el programa d’hospitalització de salut mental «Portes Obertes» a l’Hospital Germans Trias.

El període d’inscripció està obert fins al 17 de novembre i les places són limitades. La data d’inici dels cursos és el 27 de novembre.

Sport skills – Life skills

Aquest curs ofereix la possibilitat d’aprendre com utilitzar l’exercici físic com a marc alternatiu dels processos de recuperació de salut mental i crear resultats positius en el comportament.

Amb aquesta formació, Sport2Live i l’Associació Experientia han treballat un programa de 30 hores i s’inclou una jornada presencial en un rocòdrom per experimentar la metodologia en primera persona.

Portes Obertes en unitats de psiquiatria

L’hospitalització de «portes obertes» de la unitat de psiquiatria de l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol, pioner a Catalunya, és tot un exemple a seguir de bones pràctiques en salut mental: representa una millora de la qualitat assistencial, condició física i satisfacció tant de pacients com dels seus familiars durant el procés de l’hospitalització.

Per conèixer tot el que cal saber d’aquest nou model assistencial i replicar-ho a altres organitzacions, l’equip de l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol, en col·laboració amb Dendrite, ha elaborat una formació de 40 hores, que estarà disponible a partir del 27 de novembre a través de MindExcellene, la plataforma de capacitació i talent impulsada pel CSMC.

innovació mindexcellence plataforma digital salut mental