NOTÍCIES WEMIND

Finalitza amb èxit el programa de Valor Compartit per incorporar la sostenibilitat a les organitzacions

Actualitat Empreses Jornades Projectes Socis

Durant els darrers quatre mesos, 15 organitzacions sòcies del CSMC han après a enfortir-se, transformant la seva manera de fer i ser empresa. Són companyies que han decidit generar un impacte positiu, creant no només valor econòmic, sinó també social i ambiental.
valor-compartit-fin

Impulsat pel Clúster Salut Mental Catalunya (CSMC), conjuntament amb CataloniaBio & HealthTech i ACCIÓ, el Programa Valor Compartit ha consistit en una sèrie de tallers de capacitació i consultoria especialitzada amb un clar objectiu: iniciar la transició de les organitzacions cap a models més sostenibles.

Durant tot aquest temps, les 15 organitzacions sòcies participants han pogut capacitar-se per treballar a escala sectorial i elaborar estratègies de Valor Compartit, a través de la identificació i priorització d’oportunitats de mercat, i fer-ho de la mà de l’equip de Roots for Sustainability (R4S), agència especialitzada en estratègia de sostenibilitat i valor compartit.

Jordi Codina, responsable de medi ambient d’Osonament, resumeix així la seva experiència: “la incorporació de les eines de valor compartit ens ha ajudat no només a enfortir l’estratègia de sostenibilitat, sinó també a reforçar el model de negoci i l’operativa de l’organització.”

Les avaluacions individuals en sostenibilitat

D’altra banda, aquelles organitzacions que ho han sol·licitat han pogut avaluar individualment, els resultats socials i mediambientals de la seva companyia a través de les eines B-Corp.

Amb els resultats obtinguts en aquestes avaluacions. les organitzacions han pogut realitzar una comparativa amb puntuació mitjana d’empreses similars que utilitzen la BIA (B Impact Assessment), considerant la mida, el sector i el país, i la puntuació mitjana d’empreses B-Corp d’Espanya.

Gràcies a aquest estudi, cadascuna de les empreses han pogut aconseguir una visió global de quina és la seva posició en termes de sostenibilitat dins del sector i del territori.

Projectes de continuïtat

La darrera sessió del programa va tenir lloc el passat 10 de febrer, en la que es va recollir una proposta d’iniciatives per continuar treballant la sostenibilitat i el valor compartit dins del nostre sector i que properament podreu consultar a l’àrea de socis.

Per als socis que van participar en el programa, entre els projectes de valor compartit més innovadors que es podrien desenvolupar a curt i mitjà termini destaquen:

  • les ‘Bones pràctiques per a la millora ESG (Environmental, Social and Governance)
  • o ‘La inclusió laboral de persones amb diversitat funcional‘, una de les propostes més alineades a les iniciatives que actualment s’impulsen des del CSMC. Recordem que des del clúster treballem en la sensibilització del teixit empresarial donant suport a projectes d’inclusió laboral de persones amb TEA com el de Specialisterne.
  • D’altra banda, la ‘Innovació en les teràpies de Salut Mental’, que proposa mètodes disruptius per a millorar l’efectivitat dels processos terapèutics de pacients, és una altra àrea que continuarem impulsant mitjançant la cocreació de projectes col·laboratius i la posada en marxa del Care & Autonomy Living Lab.

Promovem la sostenibilitat del sector

Des de l’equip del CSMC volem felicitar a totes les entitats que heu pogut participar en el Programa Valor Compartit i encoratgem que seguiu treballant en aquest camí. Des del CSMC continuarem recolzant la continuïtat i suport en el desenvolupament de les iniciatives de Valor Compartit per promoure la sostenibilitat del sector.

També, aprofitem per agrair a CataloniaBio & HealthTech per compartir aquesta aventura amb nosaltres, a ACCIÓ per impulsar-la i a Roots for Sustainability per acompanyar-nos en tot el camí.

estratègia empresarial inclusió laboral innovació shared value Sostenibilitat sostenibilitat empreses sostenibilitat mediambiental sostenibilitat social valor compartit